Glo Skin Beauty

Glo Skin Beauty är en av de världsledande aktörerna inom mineralbaserade kosmetikprodukter. ”Alla drömmer om att ha en perfekt hy. Våra produkter gör drömmen till verklighet”, säger Ange Gerhart och Robin Silber-McGee, två av grundarna av Glo Skin Beauty.

Bakgrund

Glo Skin Beauty har sitt ursprung från viljan att skapa en makeuplinje som är sund för huden samtidigt som färgerna skulle vara rika och moderiktiga. När Ange Gerhart och Robin Silber-McGee till sin förtvivlan inte kunde hitta en sådan mineralmakeupserie, bestämde de sig för att göra en själva.

De ville skapa en makeup med ett sortiment av produkter som kvinnor kan dra nytta av på flera plan. En makeuplinje som både gav ett felfritt resultat och antiaging-fördelar.

De använde sig av Robins 18-åriga erfarenhet av kosmetika och två års erfarenhet inom medicin, och drog stor nytta av Anges forskning och erfarenhet i aktuella metoder inom hudvård, laserbehandling och framsteg inom kamoufleringsmakeup. Tillsammans skulle de utveckla produkter som uppfyller drömmar. Efter att ett ”levande laboratorium” skapats, och efter tre års arbete av forskningsgrupper bestående av hudterapeuter och konsumenter, föddes Glo Skin Beauty.

Ingredienser

Glo Skin Beautys avancerade produkter kombinerar antioxidanter med ingredienser av farmaceutisk renhetsgrad (vitamin A, C, E och grönt te) och mineraler, som är fulla av kraftiga och rika färgpigment. Resultatet är en kliniskt avancerad mineralmakeup som täcker, vårdar och skyddar huden.

Glo Skin Beauty fungerar utmärkt även för den problematiska huden såsom vid acne, rosacea, hyperpigmenteringar eller åldrad hud. I och med att den innehåller bl.a. A, C och E vitamin samt grönt te har den antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper samt ger ett gott solskydd med spf18+.